Repareren HI/LOW en KILL schakelaars

 

Een euvel waar ik last van had, was dat de motor plots uitviel en dat de koplamp af en toe niet wilde branden.

Oorzaak is zware vervuiling van de schakelaars, maar deze zijn gemakkelijk zelf weer werkende te maken.

Zij het met de nodige voorzichtigheid !! 
De schakelaars zitten met nokjes geklikt in het stuurpaneel, en zijn  zelf ook zo geconstrueerd, voorkom dat ze afbreken.Alle nokjes kunnen door een kleine schroevendraaier worden ingedrukt.

Haal de schakelaars uit het stuurpaneel, op de foto rechts zie je de achterzijde. Het is mogelijk  contactreiniger in de gaten te spuiten waar de Gele Pijlen staan. Maar als ze zo vervuild zijn als bij mij dan werkt dat maar even. Beter is de schakelaar te demonteren en de contacten te reiningen. Neem hiervoor een kleine schroevedraaier en druk in het gebied  dat door de Rode Pijlen wordt aangegeven de nokjes in.
Trek tegelijkertijd voorzichtig aan het  deel gemarkeerd door de Blauwe pijlen.

Het demonteren is eigenlijk het meest  nauwkeurige werkje.

Eenmaal uit elkaar is het een kwestie van alles goed ontvetten, vuil verwijderen en de contacten ontdoen van aanslag.

Zelf heb ik de ervaring gehad met het contactslot van de auto, die had het zelfde euvel. Ik was toevallig in het bezit van contacthersteller , een zilverhoudende vloeistof. Die heb ik op de contacten gesmeerd nadat ik deze met heel fijn schuurpapier had blank gemaakt.

Daarna het geheel nog inspuiten met een smerende contactspray, om de schakelaars soepel te werken en te voorkomen dat de boel weer corrodeert.

Assembleren gaat in omgekeerde volgorde, maar met de nodige voorzichtigheid. Het moet vanzelf in elkaar klikken. Zorg dat de nokken zich op de juiste positie bevinden. Rode pijlen. Forceer de boel niet.


bron:1trickpc