MIJN HONDA PC800 1989 als ie was ,

 en zo als ie nu is ---->

 

 

Specificaties

Ik rij op deze machine sinds december 2005.
Hiervoor had ik gedurende zes jaar een HONDA CB750K,  die ook elders op deze site te zien is.
Beiden zijn wellicht elkaar wel eens tegen gekomen of misschien bereden door een Mountie, want ze komen allebei toevallig uit Canada.

Deze PC zag het asfalt voor het eerst in 1989 en is geëmigreerd op 27-5-1992

Toen ik hem kocht was de uitlaat zo goed als vergaan , en de achter band had bijna iets weg van een slick.

Ook z´n jas was enigszins door de motten aangevreten, want hoewel ie onderhuids nog gezond is als een vis, er is een eigenaar geweest die de kunst van het motorrijden heeft geleerd (of niet), met vallen en opstaan. Het kunststof heeft al heel wat te lijden gehad.

      

Enfin de aanschafprijs was er ook naar en daarbij heb ik ook als hobby modelbouw, zodoende is de PC tot nu aan toe dan ook het grootste schaalmodel dat ik heb aangeschaft.

Voor de reparaties heb ik eerst wat op het Internet rondgestruind en kennis opgedaan bij mensen die dagelijks met kunststof werken. Zo zijn er al succesvolle reparaties uitgevoerd aan het bodywork.
En gezien ik deze kennis niet voor mezelf wil houden, is er info te vinden bij onderhoud en reparatie, ook op deze site.

Maar afgezien van de ouderdomsrimpeltjes, vind ik het een geweldige machine.
Toen ik dit model jaren geleden voor het eerst zag was ik meteen onder de indruk van het prachtige design. Typisch weer een Honda.
En "Yes, Some Like it , Some Don't.

Mede omdat ik een motor gebruik voor woonwerk verkeer, zag ik gelijk de potentie van deze brommer, zowel in gebruik als in onderhoud.
M'n CB had nogal wat chroom en lichtmetalen delen, welke na uren poetsen er schitterend uitzien, maar na een paar dagen slecht weer was de glans er van af.
De PC daarentegen is echt een motor voor alledaags gebruik. Hij is beduidend onderhoudsvriendelijker , zuiniger en rijd heel relaxed, de CB moest echt werken, had wel zo'n 10PK meer maar daar waren wel wat meer toeren voor om die aan te spreken. De PC heeft al een hoog koppel in het lage toerengebied  en trekt zonodig één buikschuiver op de eerste meters eruit. Ook niet te vergeten z'n comfort, makkelijke bediening en z'n onwijs handige grote kofferruimte, aan de ene kant de laptop en aan de andere kant de "bammetjes" en de radio.